Sider

søndag 29. mars 2009

Mamma Mia!


Lørdag var jeg i folketeateret og så Mamma Mia.

Mamma mia for en forestilling. Den var rå og jeg angrer ikke på de nesten 700 kr det kostet.

Koste oss masse. Vi hadde plasser på rad 5 og den raden var faktisk plassert der operaens gamle orkestergrav lå. Rad 6 tilsvarte rad 1 i operaen og der var det trangt. Vi hadde valgt 3 billetter på rad 5 og 2 på rad 6, fremfor 5 ved siden av hverandre lengre bak. Vi hadde plasser helt på siden, men det aller meste foregikk midt på scenen, så det var ikke noe problem å se. Vi så jo ikke at de kom inn til enkelte scener, men det var heller ikke nødvendig.

Heidi Gjermundsen Broch var fantastisk som Donna, og hun har en flott stemme. Mari Lerberg Fossum spilte datteren, men hun virket litt for gammel. Jeg innbildte meg at HGB var for ung, men det var heller MLF som var for gammel. Eller aldersforskjellen mellom de to var ikke helt naturlig. Men ellers var det supert show.

Heine Totland var kjempesøt bankmann. Dessverre var ikke scenen fra filmen, der han faller for en av de lokale med, men ellers var han strålende homofil. ler.gif Paul Ottar Haga var en tøff eventyrer fra Steinkjer. Men han snakket så trøndersk at det nesten ble unaturlig. Scenen mellom han og Kjersti Elvik (som spilte Ruth, Donnas ene venninne) var herlig morsom. Take a chance on me var mesterlig sunget av Kjersti og hun jaktet over hele scenen, mens Paul Ottar Haga desperat forsøkte å unnslippe inntil han gav seg over til henne. Han hadde et par herlige kommentarer, men jeg husker jo ikke de.

Espen Grjotheim i truse og i trang svømmedrakt.... ja takk. Han var også ikledd brudekjole et kort øyeblikk.

Han som hadde rollen som Tom (samme som Pierce Brosnan) var en skuffelse egentlig. Aner ikke noe om ham, Nils Christian Fossdal) og han passet ikke helt til rollen. Der var vi skjønt enige alle fem.

Ellers var Arlene Wilkes herlig som bortskjemt, rik venninne og strandscenene var morsom. Selv om motspilleren ikke var like god som i filmen.

Sofies venninner ble spilt av Anette Amelia Larsen (sist sett i Velvet i MGP og i Hair). Hun er jo strålende og satte Mari Kjølstad helt i skyggen.

Avslutningen var helt i filmens stemning med Abba-sanger og dansing, før de 6 voksne hovedpersonene (Donna med venninner og de 3 fedre) kom ut i herlige abba-kostymer og sang waterloo. Til trampeklapp i salen og til tider litt allsang.

Ingrid Bjørnov og Linn Skåber har gjort en meget god oversetterjobb. Jeg likte godt sangene på norsk og de var lett gjenkjennelige. IB har klart å oversette så de fulgte melodiene godt. Var et par ganger jeg merket at sangene til Sofie ikke fulgte melodien helt godt, men om det var oversettingen eller hennes sangmåte aner jeg ikke.

Alt i alt så storkoste vi oss alle sammen.

Men...... det er to garderober inne. Men i tillegg var det to garderober ute i gjennomgangen/passasjen. Den er jo ikke oppvarmet og det var litt kjølig der ute. Det var også kaldt å sette på seg jakken etterpå. Ellers synes jeg det var kaldt trekk av ventilasjonen inne. Ikke at jeg satt og frøs, men kjente jeg ble litt kald. Og garderobeavgiften var dyr.... 25 kr for å henge fra seg jakken og på direkte spørsmål om det var vakter der, så fikk vi svaret "Vet ikke". Men det var vakter der da.

1 kommentar:

  1. Mamma Mia så jeg to ganger, synes ikke Espen Grotjem var noe flink, for så han siste gangen og Eivind Dundas første gangen og han var brilliant. Samspillet mellom ham og Mari var unikt. Anette er og blir en stjerne!!

    SvarSlett