Sider

lørdag 4. april 2009

Evig ung - jeg ler meg i hjelI går var jeg og to venninner på Evig ung på Det norske teater. For en helt utrolig magetrening det var. Anders Rogg, Frank Kjosås, Gjertrud Jynge, Thomas Bye, Charlotte Frogner og Trond Høvik spiller seg selv som gamle. Det er fremdeles sprett og saft i de gamle kroppene og kjeften er det ingenting i veien med. De var rett og slett fantastiske. Masse latter over sanger, kommentarer og skuespillerprestasjoner og noen såre, vare øyeblikk hvor tanken naturlig nok beveget seg i retning egen alderdom. Marit Kolbræk var den eneste som ikke spilte seg selv som gammel, hun spilte derimot sitt eget barnebarn. Hun var sykepleier på aldersheimen, tidligere Det norske teater, og sang vakre sanger om jesus og døden for de aldrende. Og når hun forlot rommet så satte de igang.

Jeg vil nok spesielt trekke frem Gjertrud Jynge. For en fantastisk mimikk, og for et språkbruk. Hun var den vulgære, sure, gamle kjerringa. Og var fantastisk i rollen. All honnør til henne.

Om dere så bare skal på et teaterstykke i år, så velg Evig ung. Og skaff billetter på rad 2. Det var en perfekt plassering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar