Sider

onsdag 23. juni 2010

Metamorfose på Gøteborgsoperaen


14. mai var jeg i Gøteborgsoperaen og så balletten Metamorfose. Moderne ballett i to akter.

Første akt besto av en masse rep hengende fra taket og dansere som danset mellom, under? og kveilet inn i tauene. Kanskje ikke den helt store opplevelsen. :)

Andre akt var morsom.... Vi kom inn mot slutten av pausen og da var det allerede aktivitet på scenen. Vi fikk ta del i å ordne scenen for andre akt. Mens arbeidere la gulv, så så vi en danser "utkledd" som gulvlampe, to dansere brettet hatter og en pianist satt og klimpret på piano.

"Gulvlampen" beveget seg rundt og rundt dansegulvet gjennom forestillingen og hattene ble brukt i løpet av forestillingen.

Når alt var klart ble en vegg senket i bakgrunnen og en av hattebretterene kom frem og to av seg skoene. Disse holdt han opp i luften og når veggen kom nedover så fulgte han med og satte skoene inntil veggen. Så begynte han å hoppe - rett opp og ned. Flere kom til og derfra var det masse latter. Etterhvert ble også kamera tatt med i stykket og vi fikk ord og dans om hverandre. Noen kom ut blant publikum og enkelte publikummere fikk hatt på hodet og de snurret rundt på plassen sin sammen med danseren. Så ble vi beglittret. Det falt masse blanke papirbiter ned fra taket og jeg plukket en håndfull ut av vesken min etterhvert. :)

Andre akten var både energisk og morsom, og det er nok den man husker.

Jeg likte godt Gøteborgsoperaen og vet ikke helt hvilken som var best. Vår eller deres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar