Sider

tirsdag 3. januar 2012

Et møte med orkanen Dagmar

Litt morsomt er det at de fleste ekstremvær faktisk har damenavn. Forrige stormvær var Berit. Selv om det vanligvis er mann og dame annenhver gang så er det damene som er verst.

Jeg tilbrakte romjulen på landet dypt inne i Hedmarks skoger. Der tok Dagmar en runde blant gran og furu og la de igjen på kraftledningene. Vi var uten strøm i ca 40 timer. Det var fæle timer, kalde timer og bekymrede timer. Ville vi få strøm igjen fort nok til å redde maten i fryserne? Ville vi ha nok pledd og stearinlys til å ha lys og varme? Det var 13 grader i stuen da strømmen kom tilbake og det var kjølig. Da hadde andre allerede fått strøm tilbake og vi fikk tilbrakt siste del av det stømløse liv i både lys og varme.

Heldigvis var ikke ødeleggelsene så store akkurat på vår gård, og heller ikke hos de nærmeste naboene. Søplekassene danset litt rundt i stativet, låvedøren ble sprengt opp av vinden, men heldigvis løsnet den ikke, en presenning hadde omringet en ripsbusk og ikke minst ødela Dagmar mulighetene for fremtidige eplekaker med fyll fra egen hage. Hun tok knekken på det epletreet vi pleier å få frukt på. Gale damen......

3 kommentarer:

 1. Dagmar var visst ingen dame å spøke med, godt det gikk så bra med dere som det gjorde.

  SvarSlett
 2. Stormer har jo damenavn fordi de har noen ting til felles:
  dem tar oss med storm, dem robber de fleste for hus og hjem og når det er over sitter man igjen med et helsikkens røre!

  SvarSlett
 3. Her som jeg bor merket vi ikke så mye til den, kun litt vind.

  SvarSlett