Sider

fredag 2. januar 2015

Godt nytt år

Enda et år har forsvunnet i rask fart. Og vi skriver nå 2015.

Året for diverse turer i inn- og utland, oppussingen som føltes som et evighetsarbeid og masse jobbing.

I dag har jeg ferie og benytter sjansen til å oppsummere litt.

Ettersom jeg i 2013 mistet min mor så var det ikke noe som måtte skje i påsken. Jeg fant ut at jeg hadde lyst på en tur og når jeg nevnte det for reisevenninne så var det ikke nei i hennes munn. Det ble båttur med et par netter på hotell i København. Garnshopping, bytrasking, nye sko og en tur i operaen preget turen. Når vi ankom Oslo på skjærtorsdag så var jo påsken bare så vidt begynt. En solrik og varm påske hvor jeg ønsket at verandaen allerede hadde vært ferdig.
Sommerferien gikk til Paris. Der har jeg vært en gang før, men da kun et par dager. Nå ble det en hel uke og vi fikk opera, konsert, byvandring, kafe og kirkebesøk. En varm og deilig ferie.

I august ble jeg invitert til bursdagsfeiring i Nord-Trøndelag. Dette ble kombinert med et par ekstra dager i Trondheim. Og på vei hjem ble det kunstkjøp.Høsten har vært preget av oppussing. Kjøkkenet er revet, og nytt satt inn. Tregulv er pusset og lakket og vegger er malt. Det begynner å bli bra, men jeg må fremdeles finne ut hvor jeg vil ha alle tingene. Stue og gang ble malt og tregulv ble pusset og lakket. Møbler som sofa og seng er byttet ut. Nå nærmer det seg skikkelig slutten - kun litt rydding igjen. Og litt småplukk på kjøkkenet fordi IKEA ikke kunne levere alle frontene. Men de kommer (forhåpentligvis)


Men dette blir en fin vår og sommer. For nå har jeg balkong. De har skiftet ut vindu med vindu og dobbel verandadør og en fin balkong. Jeg gleder meg til den er helt ferdig, men den er testet i solskinnet i dag.I september var jeg en tur i Bergen. En ny grandnevø kom til verden i mai og det ble invitert til barnedåp i Bergen. Begge foreldrene bor i Oslo men med store deler av slekten i Bergensområdet så var det naturlig. Farfar klarer heller ikke så lang tur over fjellet og det var fint for han å være med.

Året ble avsluttet med enda en tur. I november 2013 var jeg i Helsinki - på vei langs en julepyntet gate så sukker jeg og sier "Tenk å tilbringe nyttår her da". Mitt reisefølge falt for ideen og vi satte i gang. Vi fikk reservert bord hos yndlingsrestauranten Savoy (under forutsetning av at de var åpne). Vi bestilte faktisk bord 13 måneder på forhånd. Vi fant også ut at operaen viste La Boheme så vi ordnet billetter dit. Fire netter i Helsinki var helt herlig. Vi ankom til rundt 15 kuldegrader og snø og i løpet av et par dager snudde været så vi dro i 5 varmegrader og bart.

Ellers har året vært preget av strikking, bøker og kultur.Så til oppsummeringene:

Bøker - 32 bøker ble lest og 6 lydbøker hørt. Det er flere enn i fjor. Noe har vært gjenlesing og noe nytt. 

Kulturelle utskeielser - Har ikke den fulle og hele oversikten. Men jeg har 30 til mai og 30 fra midten av august så ble det nok nærmere 75-80 med juni og juli. Et mål for 2015 må være å få en skikkelig oversikt. Greit å vite hva jeg har sett hvor mange ganger jeg har sett enkelte forestillinger og når jeg så det. Årets gjentagende forestilling var Speleman på taket på Det norske teater. Den var helt fantastisk.

Håndarbeid: Det ble rundt 50 små og noe større prosjekter gjennom året. Ikke veldig mye, men garnlageret ble pakket bort til oppussingen og da forsvant litt av motivasjonen også. Men noe strikking ble det heldigvis. Blant annet leverte jeg 17 par herresokker i str 43 til Frelsesarmeens hjemløsprosjekt. De leverer ut julegaver til hjemløse i Oslo og i pakken ligger det et par sokker. 

3 kommentarer:

 1. Høres ut som et variert og innholdsrikt 2014 for deg!
  Håper 2015 blir enda bedre :-)

  SvarSlett
 2. Ett riktig godt 2015 ønsker jeg deg! Håper vi ses :) Klem

  SvarSlett
 3. Hei. Kjempeflott at du leverer noen sokker til Frelsesarmeen.
  Jeg strikker lite, så de to-tre parene jeg klarer å få til i løpet av året
  går til barna og meg selv. Men jeg hadde sikkert klart noen par
  som jeg kunne levert jeg også.
  Ønsker deg en riktig god 2.søndag i advent og ei fortsatt fin førjulstid :)

  SvarSlett