Sider

søndag 8. mars 2009

Fantastisk lørdag!!!


For en helt fantastisk lørdag. Det var en lørdag i operaens tegn og den ble tilbrakt sammen med Hilde.

Operalunch i Teaterkjelleren. I går var det operetter og solister var Kristin Theisen og Arild Eriksen. Droppet lunsjen men drakk te og spiste verdens beste sjokoladekake.

Etterpå spaserte vi oppover mot Gimle Kino hvor kveldens operaforestilling skulle være. Vi skulle finne et sted å spise middag og funderte på den libanesiske på Drammensveien, men de hadde ikke åpnet. Endte på indisk restaurant, Jewel of India, i Frognervn. Det morsomme der var at vi hadde tenkt å be om dessertkartet, men plutselig fikk vi regningen. Vi hadde nok sittet for lenge. Så vi betalte og gikk. Spaserer oppover Bygdøy alle og når vi kommer forbi Gimle så går vi inn for å hente billettene.

Og da startet moroa. Det var nok en grunn til at vi fikk regningen så tidlig. Det var nytt billettsystem på operabillettene og billetter som var kjøpt via nettet før 31.12.08 kunne ikke hentes ut. De forsøkte det aller meste, snakket med helpdesk i London og gjorde sitt aller beste. Men de klarte ikke å finne løsningen. Vi var der en times tid før de måtte gi opp. Da bestemte vi oss for å gå litt ut før forestillingen startet. Da vi kom tilbake til kinoen blir vi møtt med at de kanskje hadde funnet løsning og vi ble plassert kjapt i køen til riktig kasse, og de hadde funnet en løsning. Og jeg er overbevist om at den gode service vi fikk var et resultat av den timen vi satt tålmodig og ventet. Jeg hadde litt vondt av den stakkars damen som gjorde sitt ytterste for å finne løsning og vi takket henne pent når løsningen kom. Det var jo ingen grunn til å bli irritert på henne eller noen av de andre på kinoen. De hadde ingen skyld i dette og gjorde sitt aller beste for å finne ut av det. Vi ble forespeilet at vi måtte sette oss helt til slutt og der det var ledige seter. Den tanken var en smule sur, for vi bestilte tidlig for å få gode plasser. Vurderte en klage til Oslo Kino da, men ettersom løsningen og setene våre ble funnet, så utgår klagingen. Man har jo da ikke noe å klage over.

Og man har lært at billetter hentes kort tid etter kjøp.

Og for en utrolig fantastisk forestilling vi fikk. Direkte overføring fra Metropolitan opera i New York. Hun som sang rollen som Madama Butterfly, Patricia Racette, var jo bare så utrolig flink. For en utrolig fysikk hun må ha. En så sterk bærende rolle. Kostymene var også fantastiske, sønnen til Cho Cho San ble spilt av en dukke med 3 dukkeførere, og man glemte at det var en dukke.

Jeg satt med gåsehud nesten hele stykket og lommetørkle i siste akt.

Gjett om jeg skal oppleve flere operakinoer på Gimle. De har et fantastisk reportoar for høsten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar